Arlette Adriani en Raisa Blommestijn, de nieuwe presentatrice van Ongehoord Nieuws.
Volledig scherm
Arlette Adriani en Raisa Blommestijn, de nieuwe presentatrice van Ongehoord Nieuws. © ON!

ON doopt Ongehoord Nieuws om tot ‘opinie- en duidingsprogramma’, Blommestijn presentator

Omroep Ongehoord Nederland (ON) heeft het programma Ongehoord Nieuws bij de aanvang van het nieuwe seizoen omgedoopt tot een ‘opinie- en duidingsprogramma’. Dat zei presentator Arlette Adriani vanmiddag aan het begin van de eerste aflevering van het nieuwe, tweede seizoen van de talkshow. Bij de lancering in februari noemde de omroep het programma nog een actualiteitenrubriek.

 1. Gert Verhulst over kritiek na woke-discussie: ‘Duw mensen die zondigen niet onmiddellijk in de hoek’

  Gert Verhulst over kritiek na wo­ke-discussie: ‘Duw mensen die zondigen niet onmiddel­lijk in de hoek’

  Gert Verhulst (54) kwam de afgelopen periode in eigen land onder vuur te liggen door een uit de hand gelopen woke-discussie in zijn programma De tafel van vier. Marc-Marie Huijbregts wees hem de volgende dag terecht en stelde dat zijn mening over kwetsende termen er niet toe doet. ‘Begrip moet van beide kanten komen’, reageert Verhulst in Dag Allemaal drie weken na de veel besproken uitzending op de Belgische tv.
 2. NPO straft Ongehoord Nederland met bijna ton boete, omroep overweegt juridische stappen
  update

  NPO straft Ongehoord Nederland met bijna ton boete, omroep overweegt juridische stappen

  De Raad van Bestuur van de NPO heeft besloten een financiële sanctie op te leggen aan Ongehoord Nederland nadat de ombudsman onlangs concludeerde dat de omroep onder meer bijdraagt aan de verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie. De straf houdt in dat de omroep voor het budget van 2023 bijna een ton minder kan besteden, 93.442,43 euro om precies te zijn. De omroep beraadt zich op juridische stappen.