Actrice Imanuelle Grives.
Volledig scherm
Actrice Imanuelle Grives. © ANP Kippa

Op Tomorrowland opgepakte Imanuelle Grives zet advocaat aan de kant

Imanuelle Grives heeft een nieuwe advocaat. De Nederlandse actrice, die wordt verdacht van drugshandel, wordt nu vertegenwoordigd door John Waes. Dat heeft een woordvoerder van het Antwerpse advocatenkantoor bevestigd na berichtgeving van Shownieuws.

Waarom Grives haar voormalige raadsheer Koen Vaneecke aan de kant heeft gezet, is niet duidelijk. Aan Shownieuws laat hij weten de afgelopen periode in het buitenland te zijn geweest.

De actrice moet, samen met twee Amerikaanse medeverdachten, over twee weken voor het eerst voor de rechter verschijnen. Op 19 september wordt hun zaak over drugshandel op het dancefestival Tomorrowland nog niet inhoudelijk behandeld, het is een zogeheten pro-formazitting.

Grives werd op 21 juli aangehouden op het Belgische festival. Volgens het Openbaar Ministerie had ze xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog veel meer drugs aangetroffen, ook amfetamine, GHB en cannabis. Zelf zegt de actrice dat ze zich voorbereidde op een nieuwe rol, maar daar heeft het OM geen boodschap aan.