foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © Shutterstock

Oud-radio-dj blijft vastzitten voor mensenhandel en prostitutienetwerk met minderjarige jongens

De voormalig radio-dj Romeo A. en zijn kompaan Nico L. blijven voorlopig vastzitten op verdenking van het ronselen en aanzetten tot prostitutie van (deels) minderjarige jongens. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald. Beide mannen zouden vanuit hun woningen in Utrecht een illegaal bordeel hebben gerund.

De slachtoffers moesten volgens het Openbaar Ministerie eerst met de verdachten op ‘proefdates’. Als zij bevielen, regelden zij prostituanten. ,,Het gaat om heel veel klanten”, verklaarde de officier van justitie tijdens de zitting over deze mensenhandel. 

Een jongen die minderjarig was toen hij werd ‘geworven’, zou hebben aangegeven dat hij meer dan tweehonderd klanten zou hebben gehad. Het zou gaan om zeker twaalf (deels minderjarige) slachtoffers.

Het is niet de eerste keer dat de twee mannen betrokken zouden zijn bij ontuchtzaken. Romeo A. (64), oud-dj van de AVRO, stond al eerder voor de rechter. Tweemaal werd hij veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Hij heeft nu niet willen meewerken aan het onderzoek van het Pieter Baan Centrum

Over drie maanden komt de zaak inhoudelijk voor. De rechtbank heeft hiervoor 10, 14 en 16 april gereserveerd.