Oud-tophockeyer snapt uitnodiging Ab Osterhaus niet bij Oranjezomer: ‘Moet me wel inhouden’

Ruim 800.000 kijkers zagen gisteravond in De Oranjezomer oud-tophockeyer Jacques Brinkman behoorlijk tekeergaan tegen een medegast, viroloog Ab Osterhaus. ,,Ik zeg: als het over de Zomerspelen gaat en over de sport, laten we de virologen dan even thuislaten?” stelde hij. Presentator Wilfred Genee werd er een beetje ongemakkelijk van. ,,Wat gebeurt hier allemaal joh?”

13 reacties

 • Marinus van Boeyen

  2 jaar geleden
  De keuze op deze heren was bewust,de boeven van het programma hoopten op een felle botsing in woorden tussen de 2 heren.Dhr.brinkman heeft handig gebruik gemaakt voor zijn biertje.Kon je Johan geen alcoholbiertje aanpraten,vanwege de wet wellicht verboden en meneer derksen geluk.
 • Jos Bingen

  2 jaar geleden
  het is zo wie zo een waardeloos programma
 • H W Bakhuys Roozeboom

  2 jaar geleden
  Wat zitten er toch een paar simpele zielen onder die mensen die zo nodig hun domme commentaar moeten leveren op de aanwezigheid van een gerespecteerd topsporter en expert waar het de sport aangaat. Brinkman heeft gelijk wanneer hij zegt dat het programma in oorsprong de actualiteit in de sport tot hoofdthema heeft. Ruim gezien natuurlijk. Ik ben het met Brinkman zeer eens, dat er in de media sprake is van een overkill aan informatie over Corona. De riedel van Oosterhuis kennen we nu ook wel.
 • Evert Jan Geerdes

  2 jaar geleden
  De gasten zijn bekende Nederlanders die door hun bijdrage aan dergelijke tv programma goed betaald worden. Een verdienmodel zullen we maar zeggen.
 • Theo Schurink

  2 jaar geleden
  Die Brinkman 🤬wel de gehele uitzending over zijn biertje praten..hij had ook nee kunnen zeggen tegen zijn uitnodiging of heeft hij zichzelf uitgenodigd?