Volledig scherm
© ANP (montage)

Ouderlijk huis Bruce Springsteen staat te koop

Fans van Bruce Springsteen hebben een unieke mogelijkheid een stukje rockhistorie te kopen. Het huis waarin Bruce Springsteen in zijn jeugd woonde en dat als inspiratie diende voor een aantal van zijn songs, staat sinds deze week te koop.

Daarvoor moeten geïnteresseerden wel diep in de buidel tasten. Het vrijstaande houten pandje in de plaats Freehold in de Amerikaanse staat New Jersey heeft een vraagprijs van 269.900 dollar (226.000 euro). Het huis is gebouwd in 1905 en heeft vier slaapkamers en twee badkamers. Springsteen (68) woonde er 1955 tot 1962. Op het album Born To Run zingt The Boss over deze tijd, waarin hij zittend op de bank naar Elvis Presley op televisie keek, die optrad in de Ed Sullivan Show.

Springsteen maakte in oktober zijn debuut in een theater op Broadway. Hij zou met een reeks intieme concerten aanvankelijk tot deze week op het podium van het Walter Kerr-theater staan. Maar de kaarten voor de shows waren zo snel uitverkocht, dat de zanger besloot de reeks te verlengen tot en met februari.
De concerten zijn uitgeklede versies van de shows die de zanger met zijn E-Street Band doorgaans geeft in grote zalen en stadions. Springsteen speelt vijf keer per week. Het theater biedt plaats aan slechts 975 bezoekers.

Volledig scherm
© PR