Özcan Akyol
Volledig scherm
Özcan Akyol © Joost Hoving

Özcan Akyol verhuist radio-uitzending van Deventer naar Hilversum wegens ‘ernstige bedreigingen’

Presentator Özcan Akyol heeft in zijn wekelijkse NPO 1 radio-uitzending Onze man in Deventer laten weten dat hij het slachtoffer is van ernstige bedreigingen. Het interview, deze week met televisiemaker Pernille la Lau, werd daarom niet zoals gewoonlijk in zijn huiskamer in Deventer opgenomen, maar in een studio in Hilversum.

25 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  9 maanden geleden
  M.H. van den Brink, ik zie zelden tot nooit iemand zeggen "Moet kunnen" als het gaat om bedreiging of het oproepen tot geweld hoor. Dat is ook waar de grens van de vrijheid van meningsuiting overschreden wordt. Verder ben ik het met je eens of ik moet je verkeerd begrijpen.
 • M.H. van den Brink

  9 maanden geleden
  Er is zolang geroepen:" Moet kunnen " , met een beroep op de vrijheid van meningsuiting. Mijn vrijheid van meningsuiting wordt afgegrensd door de vrijheid van de ander. Dus niet meer wegkijken maar aanpakken en oppakken.
 • Mo Konink

  9 maanden geleden
  Zo triest dit. Het is een kleine groep mensen die een grote impact heeft. Spoor ze op, straf ze en blijf ze volgen! Er kan echt meer gedaan worden dan nu. Een digitaal stalking verbod, ontnemen toegang internet en specifieke sociale media (black list). En ja, daar zullen wetten voor moeten worden gemaakt of aangepast. Logisch, want fenomeen is nieuw door (op)komst sociale media. Ik mis 'visie' maar meer nog 'politieke wil' van de regering om deze problematiek ook maar een beetje aan te pakken.
 • Raymond Prins

  9 maanden geleden
  Welke kant gaat dit op. De onderdrukking van de vrije mening gaat straffeloos door. Bah
 • K Freriks

  9 maanden geleden
  Wie ben je om iemand anoniem te bedreigen. Dan ben je zelf ook niet eerlijk.