Volledig scherm
© PR

Pathé brengt Home Alone weer naar witte doek

De filmklassieker Home Alone is volgende maand eenmalig te zien in de bioscoop. Pathé brengt de kerstfilm uit 1990 weer naar het witte doek in 24 zalen in het kader van de Feestdagen Specials. De film is op 9 december te zien, zo meldt de bioscoopketen.

Home Alone van Chris Columbus vertelt het verhaal van de achtjarige Kevin (Macauly Culkin) die met kerst per ongeluk alleen thuis wordt achtergelaten. Hij krijgt er te maken met twee niet al te slimme inbrekers die hij zelf buiten de deur moet houden.

Behalve Home Alone staan in december ook vertoningen van de film Gremlins (16 december), het ballet The Nutcracker (17 december), de show Intimissimi on Ice met Andrea Bocelli (19 december), de opera Hansel and Gretel (24 december) en het traditionele oudejaarsconcert van de Berliner Philharmoniker (31 december) op het programma.

  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.