Volledig scherm
André Hazes © Arie Kievit

Peter R. de Vries: André Hazes klaagt blad aan om cover met zoontje

André Hazes klaagt weekblad Privé aan vanwege het gebruik van een foto van zijn zoontje op de cover. De zanger heeft het advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld. ,,Je kunt niet het portretrecht van een kind schenden alleen maar om meer bladen te verkopen", zei De Vries gisteravond in Café Hendriks en Genee.

Het blad had afgelopen week, rond het nieuws van de relatiebreuk van Hazes en rond zijn nieuwe liefde, op de voorpagina een grote foto van kleine Dre met in chocoladeletters de kop ‘kleine jongen, hoe leg je hem dit uit’. Hazes zei eerder al dat hij dit een schofterige actie vond en volgens Peter R. de Vries krijgt het een juridisch staartje. De Vries’ zoon gaat met de zaak aan de slag; hij is in dit soort kwesties gespecialiseerd.

Volgens de misdaadverslaggever, die ook directeur is van het advocatenkantoor, maakt het bij deze kwestie niet uit dat Hazes zelf veel van zijn zoontje laat zien op sociale media en in zijn reallifesoap. ,,Dat doet hij om zijn fanbase te bedienen, maar dat betekent niet dat die foto's vogelvrij kunnen worden geëxploiteerd”, aldus De Vries.

,,Er is geen journalistieke reden om hem op de cover te zetten, het is alleen om bladen te verkopen. En dat kan niet door het portretrecht van een kind te schenden, ongevraagd, zonder toestemming en zonder wederhoor.” Ook de context speelt een rol, zegt De Vries.

Middelvinger

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, vindt het wel kunnen, zei hij eerder deze week in Veronica Inside. Hij stelde onder meer dat de zoon van André en Monique voortdurend in de media is te zien. ,,We hebben hem gezien in commercials, realitysoaps, elke dag op Instagram. Daar is de afgelopen week ook helemaal niks aan veranderd. Het jongetje stond van de week bij Monique nota bene nog met een middelvinger omhoog, dus ja: de enige die het niet mag, ben ik kennelijk.”