Volledig scherm
© EPA

R. Kelly geeft in lente optreden in Amsterdam

R&b-zanger R. Kelly (52) doet dit jaar Nederland aan. De Amerikaanse artiest heeft Amsterdam toegevoegd aan zijn Europese King of R&B Tour. Het optreden vindt op 20 april plaats in evenementencentrum The Box.

Volgens J-Noah Entertainment, dat Amerikaanse r&b- en hiphopartiesten naar Europa haalt, gaan de kaarten morgen in de verkoop via Ticketlabel en The Box.

De komst van Robert Sylvester Kelly is opmerkelijk omdat hij onlangs in opspraak raakte door de documentaire Surviving R. Kelly. De makers van het programma spraken zo’n vijftig mensen uit Kelly’s omgeving. Een flink aantal vrouwen beschuldigt hem van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Naar aanleiding van de drie afleveringen heeft justitie in de staat Georgia besloten tot een strafrechtelijk onderzoek naar de zanger.

R. Kelly verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen albums en singles en is daarmee een van de succesvolste r&b-artiesten uit de jaren 90. Hij scoorde hits met onder andere I believe I can fly en If I could turn back the hands of time en won meerdere Grammy Awards.

Volledig scherm
Vrouwen protesteren voor Kelly's studio in Chicago. © AP