Koning Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek van de Italiaanse president Mattarella aan Nederland, vorige maand.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek van de Italiaanse president Mattarella aan Nederland, vorige maand. © Brunopress

Rechtszaak tegen macht koning dient volgende week: ‘Spannend of Willem-Alexander verschijnt’

Koning Willem-Alexander wordt volgende week voor de Haagse rechtbank gedaagd vanwege zijn macht. Waarschijnlijk verschijnt hij niet zelf in de rechtbank, maar machtigt hij zijn advocaat, stelt Republiek, dat de zaak aanspant.

8 reacties

 • K. Cate

  2 maanden geleden
  Wat een onzinnige rechtzaak.
 • Martijn Geertsema

  2 maanden geleden
  Een ieder heeft het recht om dit soort zaken aan de kaart te stellen. Helaas krijg ik het idee dat er de laatste jaren erg veel tijd en geld in zowel de rechtbank als de kamer verspilt wordt met onzinnige twists van mensen die hun gelijk willen halen. (Of nog erger, mensen die aandacht van de media willen halen). Zonde van geld en zonde van de aandacht die er ook aan geschonken wordt.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Leve de Republiek!!
 • T. Cleton

  2 maanden geleden
  Weer zon zielig clubje mensen die wat te zeggen wil hebben. Hou toch op met dit soort kansloze rechtzaken. De rechters kunnen hun tijd wel voor betere zaken gebruiken.
 • Paul van den Brakel

  2 maanden geleden
  Weer zo’n kansloos protest groepje, mijn goede, kunnen we eens stoppen met Micro ego protesten, en dit soort clubjes die geen enkel maatschappelijk nut hebben, gewoon als niet ontvankelijk verklaren.. Hou eens op hoor.. Nederland Protestland.. volgens mij moeten we er juist de schouders onder zetten nu het allemaal minder vanzelfsprekend gaat.