Volledig scherm
PREMIUM
Paul Römer. © Wim Kluvers/ntr

Reünie van Big Brother-succes aan de knoppen bij het kwakkelende SBS 6

Voormalig NTR-directeur Paul Römer komt Talpa, de televisie- en radiostal van John de Mol, versterken. In het verleden was hij samen met de mediamagnaat verantwoordelijk voor onder meer de tv-kraker Big Brother. Leidt deze ‘reünie’ tot meer succes voor met name het al jaren kwakkelende SBS 6?

Heel veel wil Paul Römer (56) nog niet kwijt over de reeds gevaren en mogelijk nieuw te varen koers van Talpa TV (met zenders SBS 6, Veronica, Net 5 en SBS 9). ,,Ik werk hier net een paar uur. Laat me eerst een paar maanden als een spons alles opnemen wat ik hier tref. Tot die tijd stel ik me graag bescheiden op.’’

In algemene zin grijpt hij graag terug naar een geleerde les uit zijn tijd als fysiotherapeut. ,,Als een medicijn niet werkte, kreeg je vroeger vooral meer van hetzelfde medicijn. Maar het bleef natuurlijk níet werken. Dit geldt ook voor de media-industrie. Als programma’s niet scoren, moet je niet hetzelfde blijven doen en alleen maar nóg harder schreeuwen. Dan moet je iets wezenlijks veranderen.’’

Over de Talpa-radiozenders (Radio 538, Veronica, Radio 10 en Sky Radio) bestaan weinig zorgen, maar vooral op het televisievlak valt er nog wel wat te winnen. Om vooral het al jaren matig scorende SBS 6 en Net 5 een stevige injectie te geven, haalde eigenaar John de Mol de afgelopen tijd al veel zwaargewichten binnen, zoals zijn eigen zus Linda en voormalig RTL-programmadirecteur Erland Galjaard (als adviseur).

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.