Volledig scherm
Kijkers van het RTL Weer hebben met Maurice te doen. © RTL

RTL-weerman Maurice krijgt black-out tijdens live uitzending

Meteoroloog Maurice Middendorp had het vandaag even moeilijk toen hij na het Half Acht Nieuws op RTL 4 het weerbulletin presenteerde. Hij stuntelde zich door de uitzending heen en was zichtbaar opgelucht toen de vijf minuten erop zaten.

Middendorp, vanavond gekleed in een lichtpaars jasje, was nauwelijks op weg toen hij plotseling de sproeiers op een ingezonden foto verwarde met bloesem. ,,Zo’n laagje ijs zorgt ervoor dat de bloesem wordt beschermd en er uiteindelijk geen eh... Wat wilde ik zeggen?’', stamelde hij, waarna hij zichtbaar nerveus de ‘volgende kaart’ aankondigde.

Bij een foto van een caravan inclusief voortent, ging het weer mis. ,,Op de camping waren bijna geen mensen te bekennen. Maar vorige week... Nou, ik ga even heel rustig ademhalen en u vertellen wat het weer de komende dagen gaat doen.’’ Middendorp, die zichzelf op sociale media omschrijft als weatherman Maurice, maakte het weerbericht met een brok in de keel af. In de laatste seconden kon er een geforceerd maar ietwat opgelucht lachje vanaf.

In de soep

Op Twitter is de hashtag #rtlweer inmiddels trending. Veel kijkers hebben medelijden met de weerman. ‘Arme Maurice, het hele weer liep in de soep’, schrijft Ton. ‘Ooo lieve weerman, hartstikke goed hersteld, en nou snel een borrel’, schrijft een ander.

Het RTL Weer duurt vijf minuten en wordt afwisselend gepresenteerd door Middendorp, William Huizinga en Nicolien Kroon. Reinier van den Berg valt geregeld in. Middendorp volgde in 2017 weervrouw Helga van Leur op. Volgens Van Leur is het presenteren van het weer - waarbij de weerkaarten worden getoond op een zogenoemd green screen - moeilijker dan gedacht. ,,Klasse hoe hij zich herpakte’’, reageert ze.

Mervyn van Leeuwen on Twitter

De bloesem werd hem blijkbaar allemaal te veel. En bij de leegstaande campings raakte die helemaal van slag 😂. Snap het ook wel, -1°C in april is ook wel iets waar je een black out van kunt krijgen. #RTLweer https://t.co/CevMuYTyZU