Volledig scherm
De Oranje Leeuwinnen na afloop van de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. © BSR Agency

Ruim anderhalf miljoen mensen zien Oranje in blessuretijd winnen

Een topscore voor de openingswedstrijd van de Oranje op het WK: maar liefst 1,6 miljoen mensen keken ernaar. De wedstrijd, die onder werktijd om 15.00 uur ‘s middags begon, trok daarmee tachtig procent van de mensen die op dat moment tv keken. Het was zelfs het best bekeken programma van de dag. 

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Studio France, waarin onder meer de zwaarbevochten winst van de Oranjevrouwen werd besproken, trok om 17.00 uur 1,5 miljoen mensen. Voetbal staat hiermee op plek 1 en 3 in de kijkcijfer top 25 van dinsdag. Het Achtuurjournaal stond op een zilveren plek met 1,6 miljoen kijkers, duizend minder dan het voetbalduel.

Overigens was het 's middags nog rustig in de kroegen: de mensen die keken, keken kennelijk niet in horecagelegenheden. 

Later op de avond wisten de Verenigde Staten en Thailand 712.000 kijkers naar NPO 3 te lokken. Het werd 13-0. Opsporing Verzocht was het populairst op primetime: daar keken 1,1 miljoen mensen naar.

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.