Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Ruziënde maki’s en eigenwijze orang-oetan redden de tv-avond

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Het tv-aanbod is momenteel huilen met de pet op. Maar slalommend tussen herhaling, buitenlandse aankoop en nog meer herhalingen stuit je als kijker soms toch op iets onverwachts leuks. In mijn geval: Het echte leven in de dierentuin (NTR) op NPO 1.

Origineel is het niet – er kwam tijdens het schrijven van dit stukje een persbericht binnen dat SBS vanaf volgende week de Engelse versie uitzendt - en de die-hard liefhebbers van de pompeuze natuurseries van de BBC zullen het wellicht te kneuterig vinden. Maar ik vermaak me al twee weken prima met een catfight tussen ringstaartmaki’s met namen als Nutella en Charlie waarbij de plukken vacht door het hok vliegen, een ijsbeer die op transport gaat naar Duitsland om daar voor nieuw nageslacht te zorgen of een reuzenpanda die gek ligt te doen met een teiltje. Al was het onbetwiste hoogtepunt van afgelopen zondag orang-oetan Anak die duidelijk gepikeerd was over de verse laag boomschors in het apenverblijf en die handje voor handje ging terugscheppen in een gevonden zak.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.