2020
TV programma De Amazone Sandra Korstjens
Volledig scherm
PREMIUM
2020 TV programma De Amazone Sandra Korstjens © BNNVARA

Sandra legt misstanden ‘Tsjernobyl van de Amazone’ bloot

Ruben Terlou nam kijkers mee langs de oevers van de Yangtze in China, RTL-correspondente Sandra Korstjens doet dat vanaf vandaag in een zesdelige serie rond de Amazone in Zuid-Amerika. Zij laat zien dat de grote branden in Brazilië van vorig jaar geen toeval waren.

Afgelopen jaar was de wereld getuige van de vlammenzee die over de Amazone raasde. Het wakkerde wereldwijd verontwaardiging aan over het beleid van  de Braziliaanse president Jaïr Bolsonaro. Documentairemaker Adelheid Kapteijn voelde die verontwaardiging al langer, en begon daarom drie jaar geleden met het maken van de docuserie De Amazone, een samenwerking tussen tv producent De Haaien en omroep BNNVara.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.