Volledig scherm
Opnamen nieuw seizoen Luizenmoeder bij voormalige Twistvlied school in Mijdrecht © Marlies Wessels

‘Schooldirecteur Anton’ stopt met Luizenmoeder

Diederik Ebbinge, die in de populaire tv-serie De Luizenmoeder de rol van schooldirecteur Anton speelt, stopt er na dit seizoen mee. Dat zegt hij in een interview met Volkskrant Magazine.

,,Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt", zegt de acteur over zijn beslissing. ,,Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt.”

Ebbinge ziet het meest op tegen het continu verkleden. ,,Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in." Hij vindt het dan ook wel prima zo. ,,Ik denk dat ons tweede seizoen geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee.”

De Luizenmoeder debuteerde vorig jaar en bleek meteen een waar kijkcijferkanon. Het tweede seizoen gaat zondagavond op NPO 3 in première.

Kijk hier naar de trailer van het nieuwe seizoen:

Volledig scherm
Schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) kan het nooit laten. © De Luizenmoeder, AVROTROS
  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.