Laura Maaskant.
Volledig scherm
Laura Maaskant. © Shody Careman

Schrijfster Laura Maaskant uit Emmeloord op 25-jarige leeftijd overleden

videoLaura Maaskant is donderdag op 25-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakt haar familie dinsdag bekend. De Emmeloordse genoot vooral bekendheid door haar boek LEEF!, waarin ze beschreef hoe haar leven is veranderd nadat op 15-jarige leeftijd kanker bij haar werd geconstateerd.

In het boek beschrijft Laura hoe ze kiest voor kwaliteit van leven. Ze doet dat niet via een bucketlist, maar samen met haar vrienden en familie, en via haar werk. In 2016 is een theatervoorstelling gemaakt naar aanleiding van het leven van Laura, die werd gespeeld door Jamie Grant. Ook was Laura te zien het programma Kijken in de ziel van Coen Verbraak.

Dankzij het boek Leef! dat zij schreef over haar leven met een zeldzame en agressieve vorm van kanker, de talkshows waarin zij er openhartig over vertelde en de serie Kijken in de ziel, werd zij zomaar een BN’er. Ook volgde er een theaterversie van Leef! Laura vertelde over haar ambities in een eerder interview: ,,Ik steek mijn kop niet in het zand, maar mijn boek heet niet voor niets Leef!. Dat doe ik. Als Laura, niet als ongeneeslijk ziek mens. En dat heeft me het laatste jaar ontzettend rijk gemaakt.”

De uitvaart van Laura vindt deze week in besloten kring plaats.

Bekijk hieronder een uitzending van Knevel en Van den Brink (EO) met Laura als gesprekspartner: