Volledig scherm
PREMIUM
De Brief Voor Sinterklaas © Daniel Kroll

Sinterklaas, de paardenfilm van Britt of toch Shaun het Schaap?

KijktipsRegent het pijpenstelen deze herfstvakantie? Geweldig! Althans, voor wie naar de bioscoop wil met de kinderen. Er draaien vanaf vandaag zoveel familiefilms, dat kiezen lastig wordt. Wilt u iets van eigen bodem? Of toch liever animatie? Dit zijn de keuzes.

Van eigen bodem

De Brief voor Sinterklaas (leeftijd 4+)

Ooit draaide het Sinterklaasfeest vooral om strooigoed, liedjes en cadeautjes, maar anno 2019 heeft de Sinterklaasfilm definitief z’n intrede gedaan in ons culturele erfgoed. Want elk jaar weer treffen we de goedheiligman in de bioscoop, in de knoei met distributie van cadeaus, vreemde vlerken die het kinderfeest in ’t water willen gooien, of met personeelsproblemen - in dit geval. Er dreigt namelijk een nijpend Pietentekort. Kan het kinderfeest wel doorgaan?

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.