Volledig scherm
De gênante kop boven het verder uitstekende stuk over Julia Roberts. © Twitter

Slordig typefoutje maakt artikel over Julia Roberts opeens seksistisch

Gênant. De eindredactie van de Post-Journal in Jamestown, New York, kan waarschijnlijk wel door de grond zakken na het verschijnen van een artikel over Hollywoodactrice Julia Roberts (51). De kop boven het stuk luidt namelijk Julia Roberts Finds Life and Her Holes Get Better With Age. Op de plek van holes (gaten) had natuurlijk roles (rollen) moeten staan.  

De redactie van de krant heeft haar nederige excuses aangeboden aan Roberts die in het artikel spreekt over de ontwikkeling van haar carrière: dertig jaar nadat ze haar eerste filmrol speelde. De kop zoals hij bedoeld was, ‘Julia Roberts vindt dat het leven én haar rollen beter worden naarmate ze ouder wordt’, dekte normaal gesproken dan ook de lading van het stuk.

Maar doordat een redacteur per ongeluk ‘holes’ typte en de eindredactie vervolgens over die fout heen keek, lijkt de kop eerder seksistisch te zijn en te verwijzen naar de intieme lichaamsdelen van Roberts. De krant heeft inmiddels een rectificatie geplaatst.  De actrice zelf heeft niet op de blunder gereageerd.