Volledig scherm
PREMIUM
Het Eurovisie Songfestival komt naar Ahoy! © Videostill

Songfestivalbaas belooft: Geen flauwe, uitgeschreven grapjes

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam bevat straks minder fratsen, geen flauwe, uitgeschreven grapjes en biedt meer ruimte voor spontaniteit en gevoel dan we gewend zijn. Dat zegt de zogeheten ‘Magic 100’: een groep van bekende en onbekende mensen die meedenkt over de creatieve invulling.

Volledig scherm
Sietse Bakker. © ANP

,,Wat je vaak ziet is dat het maken van plannen voor het Songfestival en die uitwerken en uitvoeren, gebeurt in een zaaltje met een paar mensen. Dat konden we ook doen, maar dat is niet wie wij als Nederlanders zijn’’, vertelt songfestivalbaas Sietse Bakker. ,,Als we een visitekaartje willen afgeven, moet dat met elkaar tot stand zijn gekomen.’’

De organisatie, bestaande uit de NPO, NOS en omroep AVROTROS, legde om die reden haar oor te luister in de creatieve industrie en sprak met onder anderen museumdirecteuren, mode-ontwerpers en trendsetters, maar ook met ‘gewone mensen op straat’. Wat verwachten zij van het Songfestival en wat moet anders dan in eerdere shows?

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.