Volledig scherm
Renée de Gruijl, momenteel te zien in de jeugdserie SpangaS, gaat een rol spelen in de David Bowie-musical Lazarus. Ze zal samen met Shary-An Nivillac en Esmee Dekker in de huid kruipen van Teenage Girl. © ANP Kippa

SpangaS-actrice krijgt rol in Bowie-musical

Renée de Gruijl, momenteel te zien in de jeugdserie SpangaS, gaat een rol spelen in de David Bowie-musical Lazarus. Ze zal samen met Shary-An Nivillac en Esmee Dekker in de huid kruipen van Teenage Girl. Dat heeft producent Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

De Gruijl werd genomineerd als aanstormend talent voor haar vertolking van Maureen in de M-Lab-voorstelling Rent en was te zien in seizoen 8 van The Voice of Holland. Daarnaast was ze op televisie te zien in series als Flikken Maastricht, Nieuwe Tijden en Mocro Maffia.

David Bowie creëerde Lazarus samen met regisseur Ivo van Hove. In Lazarus leidt Thomas Newton, het alter ego van Bowie, het publiek door zijn leven, zijn dromen en zijn obsessies. De reis wordt omlijst door hits als Absolute Beginners, Changes, Heroes en This is not America.

De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden vertolkt door acteur Gijs Naber en Noortje Herlaar. De musical Lazarus is van begin oktober tot begin april te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vier maanden voor de première van de Nederlandse versie van Lazarus zijn er al meer dan 50.000 kaarten verkocht.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?