Volledig scherm
Prins Charles © EPA

Speciale postzegels voor verjaardag Charles

De zeventigste verjaardag van prins Charles op 14 november wordt door verschillende posterijen gemarkeerd met speciale postzegels. Het eiland Man is deze maand een van de eerste die komt met een serie van zes postzegels met daarop verschillende schilderijen die zijn gemaakt van de prins van Wales.

De Kanaaleilanden Guernsey en Jersey blijven niet achter en komen in november ook met herdenkingszegels, een gebruik bij elke mijlpaal in de koninklijke familie. Zo besteedde Gibraltar eerder dit jaar aandacht aan de 65ste verjaardag van de kroning van koningin Elizabeth.

De Royal Mail die de postzegels van het Verenigd Koninkrijk uitgeeft heeft ook een uitgave ter gelegenheid van de verjaardag van de toekomstige koning op het programma staan. Datum van verschijning is de dag van de verjaardag zelf. Het ontwerp is nog niet bekend gemaakt.

  1. Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Morgen is het exact zes maanden geleden dat Meghan Markle in het huwelijksbootje stapte met prins Harry en zo in één klap een Britse hertogin werd. Ze schreef daarmee een stukje geschiedenis, want ze is naar koninklijke maatstaven een opmerkelijke keuze: ze is gescheiden, Amerikaanse en heeft Afro-Amerikaanse roots. Het was dan ook te verwachten dat de 37-jarige actrice een frisse wind zou doen waaien door Buckingham Palace. Maar zes maanden na het huwelijk lijkt die frisse wind eigenlijk meer op een tornado, zo wordt gefluisterd in het paleis.