Volledig scherm
Het optreden van Placido Domingo in Oostenrijk. © EPA

Staande ovatie voor eerste optreden Domingo na aantijgingen wangedrag

De gelauwerde operazanger Placido Domingo heeft een staande ovatie gekregen tijdens zijn eerste optreden sinds de Spanjaard beschuldigd wordt van seksuele intimidatie. Domingo trad zoals gepland op tijdens de jaarlijkse Salzburger Festspiele in Oostenrijk.

De 78-jarige Spanjaard zong zondag in het Großes Festspielhaus. Na afloop ging het publiek staan en applaudisseerde minutenlang voor Domingo en de andere muzikanten.

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan, en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig.

De Los Angeles Opera, waar Domingo artistiek leider is, onderzoekt de aantijgingen die de operazanger zelf tegenspreekt. Vanwege de aantijgingen heeft het Philadelphia Orchestra zijn geplande optreden met de operazanger afgezegd. Ook andere orkesten en operagezelschappen overwegen hun uitnodiging in te trekken.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.