Sterrin Smalbrugge over zware jeugd: ‘Het was een sekte, ik weiger het een kerk te noemen’

videoTv-ecoloog Sterrin Smalbrugge (28), die op dit moment te zien is in Expeditie Robinson, heeft gisteravond in het NPO Radio 1-programma Onze man in Deventer openhartig gesproken over haar moeizame jeugd in combinatie met het geloof. Ze groeide op in het Overrijselse Rijssen, wat ze zelf de hoofdstad van de biblebelt noemt. ,,We zijn ook financieel wel uitgebuit door die sekte.” 

5 reacties

 • B Pluum

  1 jaar geleden
  God heb ik lief, want die getrouwe Heer Hoort mijne stem, mijn smekingen, mijn klagen: Hij neigt Zijn oor, 'K roep tot Hem al mijn dagen: Hij schenkt mij hulp, Hij redt mij keer op keer. Psalm: 116 vers 1
 • H Dekker v/d Werfhorst

  1 jaar geleden
  Grappig dat het christendom weer te kakken wordt gezet. Zoals zo vaak. Maar geldt dit ook voor het moslim geloof, boeddhisme etc., etc.
 • Lucas Knol

  1 jaar geleden
  Moedig om je aan zo'n omgeving te ontworstelen ik weet dat daar nog al wat voor komt kijken. Ik heb wel mijn vragen over hoe alles te analyseren en te verklaren moet zijn. Hoe verklaar je, om maar iets te noemen, hoe een mens ontstaan is?
 • B. Vermeulen

  1 jaar geleden
  Elke vorm van geloof is een menselijk verzinsel, in de wereld waarin we nu leven het duidelijk dat we het geloof niet meer nodig hebben. Het is een vorm van onderdrukking om de controle te houden over de mensen. Als je wil leven en genieten in vrijheid heb je ook geen geloof nodig. Sommige gelovigen beginnen dan over moraal. Maar moraal leer je door opvoeden en niet in de kerk.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Peter Wilbrink Men is tegenwoordig eerder in staat oom een moslim religie te geloven dan het christendom. De schoentjes gaan uit in de moskee maar naar de kerk gaan ho maar. Want stel je voor dat hun toch gelijk hebben