Het arme gezin in de villa van dj Maurice.
Volledig scherm
Het arme gezin in de villa van dj Maurice. © SBS

Straatarm gezin kijkt ogen uit in villa van schatrijke dj Maurice

SBS 6 heeft gisteren met een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm opnieuw goede zaken gedaan. 954.000 mensen zaten voor de buis gekluisterd om te zien hoe de arme Patricia en haar drie kinderen in de Gelderse villa van dj/ producer Maurice Huismans, die onder andere verantwoordelijk is voor de feest-act Snollebollekes, terecht kwamen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.