Doutzen Kroes.
Volledig scherm
Doutzen Kroes. © BrunoPress/Abaca Press

Supermodel Doutzen Kroes stopt met modellenwerk: ‘Ik wil alleen nog maar zuiver zijn’

Doutzen Kroes (37) heeft voorlopig een punt gezet achter haar modellencarrière. De Friezin had internationaal succes en poseerde voor grote merken, maar zegt nu dat ze lang niet altijd achter die bedrijven stond. Ze vindt dat haar werk bijdroeg aan ‘corruptie’ en wil voortaan ‘alleen nog maar zuiver’ zijn. Of ze ooit doorgaat, laat ze ‘open’.

16 reacties

 • de Groot

  1 jaar geleden
  Waarom toont Doutzen geen dankbaarheid naar haar opdrachtgevers? Zij hebben haar steenrijk gemaakt. Zodat ze nu in de positie is dat ze kan doen wat ze wil. Ook al zijn zij corrupt, zij heeft hiervan geprofiteerd. Ik krijg de indruk dat zij, doordat ze door de QR code beperkt is, moeilijker kan werken en daardoor is doorgeslagen. Ik geloof wel dat ze zuiver wil zijn, maar waarom zo tactloos je ex werkgevers veroordelen? Dat duidt bepaald niet op zuiverheid. Meer tact en zelfreflectie wel.
 • de Groot

  1 jaar geleden
  Het aanvragen van geld bij de UWV, wat bedoeld is voor ondernemers in nood in feite, vind ik niet zuiver, als je miljonair bent. En je ex werkgevers een trap na geven omdat sommigen corrupt zouden zijn, maar er wel erg rijk mee bent geworden. Zelf vind ik sommige acteurs/showmensen die al dan niet tijdelijk ander werk zijn gaan doen tijdens corona erg inspirerend. Het verhaal van Tommie Christiaan b.v.. Doutzen kan ook ander werk doen, waarom legt ze daar niet de focus op. Dat is positiever.
 • de Groot

  1 jaar geleden
  Ik vind dat je op een nette manier je kritiek mag geven zonder dat dat gelijk afgunst hoeft te zijn. Het gevoel bekruipt mij bij Doutzen dat ze niet deel maakt van de maatschappij maar er als het ware boven lijkt te staan. Als het koningshuis een beetje. Ze mist soms de emotie en aansluiting bij het volk als het ware. Misschien omdat ze misschien nooit heeft moeten overleven. Ze bagataliseert de 18.000 euro die ze heeft gehad van het UWV, maar voor velen is dit erg veel geld.
 • Daan Verheijen

  1 jaar geleden
  Als je echt zuiver wil zijn geef die miljoenen dan ook terug, of aan goede doelen . Maar zo woke zal ze niet zijn !
 • Dirk hoekert

  1 jaar geleden
  Volgens de lezers hier is verandering niet mogelijk en moet je altijd maar blijven hangen in dat wat je op je 18e dacht. Alsjeblieft zeg, ieder mens groeit met de jaren als het goed is. Ik proef slechts afgunst hier. Ze lijkt me een leuke nuchtere meid die veel van de wereld gezien heeft, de schaapjes op het droge heeft en dat lijkt me een prima bodem voor een leuk gezinsleven. Lijkt me een leukere ouder dan een paar van die azijnzeikerds onder. Fijn weekend allemaal.