Talkshowlegende Larry King (87) overleden
Larry King is zaterdag op 87-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Dat meldt Ora Media, het bedrijf waarvan de Amerikaanse presentator mede-oprichter is, op Twitter.
Delen per e-mail
King, die eigenlijk Lawrence Harvey Zeiger heette, werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis omdat hij was besmet met het coronavirus. Even leek het erop dat de fragiele presentator - hij had hartproblemen en werd vorig jaar getroffen door een beroerte - het coronavirus te boven zou komen maar zijn situatie verslechterde toch weer.
‘Gedurende 63 jaar hebben de vele duizenden interviews van Larry op radio, televisie en digitale media en ook vele onderscheidingen en internationale lof een testament nagelaten van zijn unieke en eeuwige talent als een omroepman’, aldus Ora Media in een verklaring.
King werd in 1978 bekend als presentator van het radioprogramma The Larry King Show. Daarna was hij 25 jaar lang te zien op CNN met zijn eigen praatprogramma. Hij won vele prijzen waaronder een Emmy. Tot vorig jaar presenteerde hij een interviewprogramma voor streamingdienst Hulu.
Vijf kinderen
King had een tumultueus privéleven. Hij was verslaafd aan gokken op paarden en dure auto's en werd twee keer failliet verklaard. Hij was acht keer getrouwd met zeven vrouwen. De presentator laat vijf kinderen na. De familie vraagt om privacy om het verlies te kunnen verwerken. Op een later moment wordt bekendgemaakt wanneer de begrafenis en een herdenkingsdienst worden gehouden.
Vriendelijk
King, zoon van joodse immigranten uit Oostenrijk en Belarus groeide op in de New Yorkse wijk Brooklyn en ging nooit naar de middelbare school. Zijn ouders hadden een café. Zijn broer werd advocaat, Larry kreeg een eerste baantje als sportjournalist bij een lokale radio in Florida. Daarna begon een carrière waarin hij naar verluidt 50.000 interviews heeft afgenomen.
Larry King werd een wereldberoemde presentator op de nieuwszender CNN waarvan de uitzendingen destijds in 130 landen te zien waren. Volgens hem deed hij niet zozeer aan journalistiek maar aan ‘infotainment’ (een samentrekking van informatie en entertainment) wat hem miljoenen kijkers en fans opleverde. De Larry King Live show begon in 1985 en stopte in 2010. In de loop der jaren ontving hij alle groten der aarde. Elke president, ondernemer van naam of koninklijke figuur is wel bij hem langs geweest. Ook slachtoffers van misdaden, terreuraanslagen en natuurrampen zaten regelmatig in zijn studio. Evenals waarzeggers, UFO-experts en oplichters. Allemaal kwamen ze graag bij King omdat die altijd begripvol en vriendelijk bleef, vaak gemakkelijke open vragen stelde en zijn gasten nooit echt aan de tand voelde. Beroemd is zijn uitspraak dat hij bij interviews met schrijvers nooit vooraf hun boeken las ‘zodat ik niet meer weet dan de kijkers’.
King was een typische verschijning, zijn eeuwige bretels werden wereldberoemd. Volgens een criticus had hij ‘een perfect gezicht voor de radio’.
Een paar jaar geleden verklaarde de presentator dat hij bij zijn dood meteen wilde worden ingevroren. King geloofde niet in een hiernamaals maar wel in revolutionaire wetenschappelijke ontwikkelingen waardoor hij verwachtte later weer tot leven te kunnen worden gebracht.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Serious Request helpt 3FM niet, laagste marktaandeel in historie zender
De vernieuwde opzet van Serious Request is op basis van de luistercijfers geen succes voor 3FM. Sterker nog, juist in de periode dat The Lifeline, de opvolger van het Glazen Huis, werd uitgezonden zakte het radiostation volledig door de ondergrens. Nog nooit had 3FM zo'n laag marktaandeel. -
Stenders neemt afscheid van Platenbonanza: ‘Het was een eer’
Rob Stenders heeft zijn laatste Stenders Platenbonanza op NPO Radio 2 achter de rug. De dj, die naar Radio Veronica overstapt, vond de uitzending van vandaag ‘emotioneel geladen’ en bedankte zijn luisteraars voor hun steun en input de afgelopen jaren. -
PREMIUMangela kijkt tv
Ik hoop dat Baarsma met het schaamrood op de kaken naar Op1 zat te kijken
Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv. -
PREMIUMRecensie
Limburgse versie van jonge Boudewijn de Groot
In onze Playlist maken we je wegwijs in het actuele aanbod van on demand-films, series, albums en podcasts. Wat moet je gezien of geluisterd hebben en waarom? Vandaag: het album van Jack Poels. -
PREMIUMfilmrecensie
Pelé-docu blijft hangen in heldenverering
Nu de bioscopen gesloten zijn maakt onze filmredactie je wegwijs in het actuele aanbod van on demand-films. Wat moet je gezien of geluisterd hebben en waarom? Vandaag de documentaire Pelé.
-
Frasier krijgt revival mét Kelsey Grammer
Er komt een nieuwe reeks van de serie Frasier. Kelsey Grammer kruipt voor de revival opnieuw in de huid van de psychiater die bekend werd in de serie Cheers en daarna een eigen spin-off kreeg. -
Bruce Springsteen vrijgesproken van rijden onder invloed
Bruce Springsteen heeft een boete van 500 dollar gekregen voor het drinken op verboden terrein. Wel is de zanger vrijgesproken van rijden onder invloed en roekeloos rijden. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een virtuele hoorzitting. De 71-jarige zanger zou in november in een natuurgebied in Sandy Hook in New Jersey een shot tequila achterover hebben geslagen en daarna op zijn motor zijn gestapt. -
PREMIUM
Gine en David kochten ‘paleis’ van karton, zo gaat het nu met het Ik Vertrek-stel
Ze lieten hun hele hebben en houden achter in Roosendaal en vertrokken vol goede moed naar Spanje om een Bed&Breakfast op te zetten. Wat Gine en David Shearlaw toen niet wisten: hun ‘paleis’ in Aspe bleek een kartonnen huis dat bij de eerste regenbui uit elkaar viel. Hoe gaat het nu met het stel uit de bijzondere aflevering van Ik Vertrek?