Volledig scherm
Tessa Sunniva van Tol en Milan van Waardenburg © Stage Entertainment

Tessa van Tol en René van Kooten in musical Anastasia

Tessa van Tol speelt de hoofdrol in de Nederlandse versie van de musical Anastasia. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de perspresentatie in de Hermitage in Amsterdam. Andere rollen zijn er voor Milan van Waardenburg, René van Kooten, Gerrie van der Klei, Ellen Evers en Ad Knippels.

Tessa kruipt in de huid van de laatste Russische tsarendochter Anya Romanov, die de moord op de tsaar en zijn gezin overleeft. Ze groeit op als wees en gaat op zoek naar haar familiegeschiedenis. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet-officier Gleb (gespeeld door René van Kooten) vlucht Anya naar Parijs en valt ze voor Dmitri (een rol van Milan van Waardenburg).

Milan, die vrijdag 25 wordt, heeft al ervaring als Dmitri. Hij vertolkt de rol sinds november in de Duitstalige versie in Stuttgart. De 27-jarige Tessa speelde eerder de hoofdrol in The Little Mermaid en was als Jane in Tarzan ook enige tijd voor het Duitse publiek te zien. René speelt dit theaterseizoen in Evita.

Anastasia wordt de opvolger van The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De musical, geproduceerd door Stage Entertainment, is gebaseerd op de beroemde gelijknamige animatiefilm uit 1997. De Nederlandse versie is vanaf 5 september te zien in Scheveningen. De première volgt op 22 september.