Zanger Tino Martin tijdens een van zijn shows.
Volledig scherm
Zanger Tino Martin tijdens een van zijn shows. © ANP Kippa

Tino Martin ontvangt gouden plaat en is overdonderd

Zanger Tino Martin was compleet door het dolle toen hij vanavond in de studio van RTL Boulevard verrast werd met een gouden plaat voor zijn nieuwe single Zij weet het. ,,Ik weet eigenlijk niet wat me overkomt”, stamelde de zanger in de uitzending.

Martin coverde het nummer -het origineel is van Glen Faria- in het programma Beste Zangers. Inmiddels staat de hit in de top 40 en heeft het de 6 miljoen streams bereikt. Dat verdient een gouden plaat! Martin zelf is vooral geschokt: ,,Ik weet eigenlijk niet wat me overkomt. Zeker omdat, zoals je wel op het filmpje hebt gezien, we echt veel doen. Grote concerten en ja... nu is het liedje bekend geworden en staat het ook in de top 40, mede dankzij Qmusic”, aldus de volkszanger in de uitzending van RTL Boulevard, vlak nadat hij de gouden plaat kreeg uitgereikt.

Op de vraag of hij het succes aan had zien komen zegt hij: ,,Ik heb net een Olympisch Stadion-concert achter de rug en dat was geweldig. Maar dan denk je, die top 40-hit zal wel nooit meer komen. En dan komt ie dus toch, en dat is toch schrikken.” Wennen aan zijn plek in de lijst doet hij nog lang niet: ,,Elke vrijdag zit ik te wachten tot de lijst uitkomt en dan maak ik gewoon een huppeltje in de kamer”

De zanger timmert goed aan de weg: zo werd eerder vandaag bekend dat hij is genomineerd voor een Buma NL Award. Vanaf september zal hij schitteren in theaters door heel Nederland met zijn Liefde & Geluk-theatertour.