La Casa de Papel
Volledig scherm
La Casa de Papel © Netflix

Traditionele zenders gaan herhalen: de zomer is van Netflix (en een beetje Videoland)

Terwijl de traditionele zenders langzaam hun zomerslaapje gaan houden, brengt streamingplatform Netflix enkele van zijn kijkcijferkanonnen in stelling. Maar ook Videoland komt met een populaire titel. Van de terugkeer van cultfenomeen Stranger Things tot een nieuw seizoen van guilty pleasure Temptaton Island VIPS: wij selecteerden enkele hoogvliegers voor de lange zomer.

Stranger Things (Netflix)

Volledig scherm
© RV

Fans van sciencefiction en nostalgische horror mogen zich verlekkeren, want binnenkort is het genieten van het derde seizoen van Stranger Things op Netflix, de reeks die tot ieders verrassing de wereld veroverde. Eleven en haar vrienden zitten nog altijd verwikkeld in een strijd met 'The Upside Down', een duistere plek waar het krioelt van de moordlustige wezens. Dit seizoen maakt ook actrice Maya Thurman-Hawke (links op de foto), de dochter van Uma Thurman en Ethan Hawke, haar intrede.

La casa de papel (Netflix)

La Casa de Papel.
Volledig scherm
La Casa de Papel. © Netflix

Een Spaanse reeks met een volledig onbekende cast, en toch groeide deze serie over een bende bankrovers uit tot een wereldwijde hype. Volgens 'Forbes' is La casa de papel zelfs de populairste niet-Engelstalige reeks ooit op Netflix.

Nadat 'El Profesor' verdwijnt met een miljard euro, krijgt hij een telefoontje: één van de leden van de groep is gevangen genomen. De enige manier om hem te redden en de geheime verblijfplaats van de anderen te beschermen, is om ze allemaal weer bij elkaar te brengen om een nieuwe overval uit te voeren, de grootste ooit.

Orange is the New Black (Netflix)

Volledig scherm
© RV

De dames van Litchfield Penitentiary, de fictieve gevangenis waar de reeks zich afspeelt, zijn voor de meeste Netflixkijkers een bende vriendinnen geworden. Jammer dus dat eind juli het zevende en allerlaatste seizoen wordt uitgezonden. Hoofdpersonage Piper is weliswaar vrij, maar het leven buiten de gevangenismuren blijkt niet zo makkelijk als ze aanvankelijk hoopte. De andere gevangenen zitten inmiddels nog steeds vast in de zwaarbeveiligde vleugel, nadat ze in het vorige seizoen een opstand organiseerden.

Glow (Netflix)

Volledig scherm
© Netflix

Mag het allemaal wat minder serieus? Dan is de comedyreeks Glow misschien iets voor jou. Daarin volgen we nog steeds het wel en wee van Ruth Wilder, een werkloze actrice in het L.A. van de jaren 80. Ruth krijgt de kans om bekend te worden in een heel andere sector, want ze gaat aan de slag als één van de vrouwelijke worstelaars in het kitscherige tv-programma Gorgeous Ladies of Wrestling. In dit seizoen trekken de dames naar Las Vegas. Vrouwen in spandex en glitteroutfits, bedacht door het team achter Orange is the New Black? Niet twijfelen, denken wij dan.

Temptation Island VIPS (Videoland)

De koppels die meedoen aan Temptation Island VIPS.
Volledig scherm
De koppels die meedoen aan Temptation Island VIPS. © RTL

Kijken of iemand vreemdgaat als hij vol wordt gegoten met alcohol en je er een groep gewillige vrijgezellen omheen zet. Dat is al jarenlang een succesformule, maar sinds afgelopen jaar kunnen we dit ook zien met BN’ers. Niet dat de Robert ten Brinks en de Eva Jineks van deze wereld meedoen. Het gaat om een deelnemer van het programma Oh Oh daar gaan we weer, een Youtuber en zijn vriendin, een koppel dat al eens meedeed als verleiders in Temptation Island en een stel uit Ex On The Beach. Maar dat mag de pret niet drukken, zolang er maar meer actie is dan in het afgelopen reguliere seizoen.