Trailer nieuw seizoen The Crown per ongeluk online gezet

VIDEOFans van The Crown moeten nog even wachten tot 17 november voor het derde seizoen op Netflix verschijnt, maar de trailer is in ieder geval al gelekt. Netflix Japan zette per ongeluk de trailer zondag online op zijn YouTube-kanaal.

De trailer begint met de viering van het zilveren jubileum van koningin Elizabeth. Duidelijk wordt dat de Queen erg twijfelt over haar rol als staatshoofd. Vanuit daar zien we de moeilijke omstandigheden waarin het Verenigd Koninkrijk verkeerde in het begin van de jaren 70. Beelden worden getoond van de mijnbouwopstanden in 1972 en 1974.

In het nieuwe seizoen, dat bijna twee jaar na het uitkomen van seizoen 2 verschijnt, wordt koningin Elizabeth gespeeld door Olivia Coleman. Andere rollen zijn er voor Tobiaz Menzies als prins Philip, Ben Daniels als Lord Snowdon en Helena Bonham Carter als prinses Margaret.

Volledig scherm
Claire Foy en Matt Smith in de Netflix-serie The Crown. © Brunopress
  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.