Volledig scherm
© ANP Kippa

Typhoon komt met nieuwe plaat

Typhoon werkt aan een vervolg op Lobi da Basi. De nieuwe plaat heet Moro Lobi, verklapt hij maandag in een interview met maandblad HP/De Tijd.

Volledig scherm
© ANP Kippa

"Het verhaal van Lobi da Basi is nog niet klaar", aldus Glenn de Randamie, zoals hij eigenlijk heet. Moro Lobi betekent 'meer liefde' en moest eigenlijk deze zomer al uitkomen. Door het succes van Lobi di Basi kwam hij er niet aan toe om aan zijn nieuwe EP te werken.

Veel wil de dertigjarige rapper nog niet kwijt over het nieuwe muzikale project omdat het nog 'work in progress is'. Wel laat hij weten dat een van de nummers op de plaat, Zolen boven m'n kruin, geïnspireerd is op een kunstwerk van de Zwolse Marit Ott. "Het is een schilderij waarop je de onderkant van schoenzolen ziet. Dat beeld raakte me meteen: dat was zo herkenbaar voor de situatie waar ik lange tijd in heb gezeten, dat gevoel van onderdrukking. Dat je jarenlang tegen een glazen plafond aan kijkt, ziet waar je heen wilt, maar er niet bij kunt en letterlijk de zolen van de mensen die boven je staan ziet."

Typhoon is verder druk bezig met een eigen theatertour, waar hij volgend jaar mee door Nederland hoopt te touren. "Theater is heel intiem: je kunt je niet verschuilen achter het bombastische van een concert. Je kunt jezelf niet ontzien. Je staat daar gewoon naakt op een podium. Juist omdat het spelen in zo'n zaal zo oncomfortabel is, zie ik het als een grote uitdaging."