Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Vader Oscar is de ware held van TURN!

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Geef maar toe: niks is op z’n tijd zo lekker als andere ouders affakkelen, al is het maar in gedachten. Omdat zij het natuurlijk compleet verkeerd doen en er allerlei kwalijke opvattingen op nahouden die bij jou niet eens in je hoofd opkomen. In dit kader is de documentaire TURN!, die gisteravond op NPO 2 werd uitgezonden, een regelrechte aanrader.

Daar zitten toch een stel vervelende, pusherige ouders in, onmensen bijna, die hun huilende 9-jarigen uitleveren aan een kille turntrainer die gewoon net iets harder doorduwt tijdens de split om de jonge spiertjes op te rekken. En dat vijftien uur per week, ten koste van verjaardagspartijtjes, speelafspraken en gewoon kind zijn. Met als doel: de nieuwe Epke worden. Je gilt als kijker nog net niet (of net wél) om de Kinderbescherming bij het zien van al die jochies die met lege blikken hun oefeningen doen. Is dit Nederland of het Oostblok in de jaren tachtig?

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.