Volledig scherm
A$AP Rocky. © AFP

Veroordeeld voor mishandeling of niet: A$AP Rocky komt ‘gewoon’ naar Lowlands

Rapper A$AP Rocky komt ‘gewoon’ naar Lowlands. Met of zonder veroordeling. Dat laat de organisatie weten, nadat zij bevestiging kreeg van het management van de Amerikaanse rapper (30). De rapper, die in Zweden wordt verdacht van mishandeling, staat zondagavond in het schema ingepland ,,Hoe het juridisch zit, weet ik niet precies. Dat laat ik aan het management over,’’ laat woordvoerder Bente Bollman weten. 

,,Hij is nooit afgekondigd of van het programma verdwenen", laat Lowlands in een toelichting weten. ,,Maar wij zagen ook wat er speelde, dat hij misschien niet zou komen. We hebben altijd te horen gekregen dat hij zou optreden als hij in de gelegenheid zou zijn. Vandaag hebben we van het management bevestiging gekregen dat hij komt.”

Schuldig? 

Tegen de Amerikaanse rapper loopt in Zweden nog altijd een rechtszaak wegens mishandeling. A$AP Rocky mag de uitspraak van de rechter, die morgen gepland staat, in vrijheid afwachten. Tegen de 30-jarige rapper is zes maanden cel geëist. Hij zat al ruim een maand vast in Zweden. Wat er gebeurt als de rapper morgen schuldig wordt bevonden, is onbekend. ,,Hoe dat juridisch zit, weet ik niet. Dat laat ik aan het management over.’’ A$AP Rocky zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is. Lowlands is in ieder geval blij met de bevestiging. ,,Het is fijn dat hij erbij is, online reageren onze bezoekers dan ook uitgelaten.”

A$AP Rocky werd op 2 juli aangehouden en zat sindsdien vast, tot grote onvrede van onder anderen de Amerikaanse president Donald Trump. Hij belde met de minister-president van Zweden, in de hoop de rapper op borgtocht vrij te krijgen. Zweden laat verdachten echter niet op borgtocht vrij.

The Prodigy

Met de komst van A$AP Rocky kan de organisatie opgelucht ademhalen. Eerder dit jaar zei namelijk een andere headliner af: de Britse band The Prodigy moest noodgedwongen hun show cancelen nadat hun zanger, Keith Flint, begin maart zelfmoord pleegde. De band zou het hoofdpodium op vrijdag als laatste bestijgen. Nu sluit de Nederlandse rockband De Staat de eerste dag van Lowlands af.