Verrassingsconcert Paul McCartney in legendarische Cavern Club

VideoVoormalig Beatle Paul McCartney heeft vanmiddag opwinding veroorzaakt in het Engelse Liverpool met een verrassingsconcert voor een select publiek in de Cavern Club. In die club begon begin jaren zestig de zegetocht van The Beatles. Het optreden werd  pas vanmorgen vroeg aangekondigd en de tweehonderd gratis kaarten waren binnen een mum vergeven.

McCartney (76) stond in 1958 voor het eerst op het podium van de Cavern Club met de toenmalige The Quarrymen. Tussen 1961 en 1963 speelden The Beatles 292 keer in de zaal waarna de Beatlemania begon en de groep naar grotere zalen verhuisde en de wereld veroverde. De originele Cavern Club ging in 1973 dicht maar heropende op een steenworp afstand. McCartney treedt er af en toe nog op. Hij is momenteel op promotietoer voor zij nieuwe album Egypt Station.

Guardian music on Twitter

'It felt like we'd got the golden ticket': Paul McCartney plays Cavern club https://t.co/fryohHI4fC

Radio City News on Twitter

Crowds waiting for #PaulMcCartney to leave the back of the Cavern Club after his two hour gig this afternoon https://t.co/uNVFHnJCR1

Gaby Galvan on Twitter

The fact that I am not there to witness history in the making, makes me SAD! Paul McCartney plays surprise gig at Liverpool's Cavern Club https://t.co/ooCyVNOger

Volledig scherm
© EPA
  1. Deze superhelden verloren hun vader
    PREMIUM

    Deze superhel­den verloren hun vader

    Wie in de creaties van de gisteren overleden Stan Lee (95) slechts platte superhelden in kleurrijke maillots ziet, doet de Marvel-goeroe zwaar tekort. Iconen als de Hulk en Black Panther zijn complexe figuren en interessante afspiegelingen van de tijdsgeest. Deze website sprak met hoogleraar populaire cultuur Dan Hassler-Forest (Universiteit Utrecht) en stripkenner Michael Minneboo (van het boek Mijn Vriend Spider-Man) over de relevantie van Lee’s vijf belangrijkste scheppingen.