Vier van de vijf talkshowduo's bekend die Eva Jinek opvolgen

Update / videoVier van de vijf talkshowduo’s die vanaf het nieuwe jaar het tijdslot van de vertrokken Eva Jinek moet vullen, zijn bekend. Het zijn Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink en Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Dat melden bronnen aan deze site.

Het vijfde duo wordt later bekend, maar verwacht wordt dat Fidan Ekiz en Jort Kelder dat zullen worden. De NPO zocht voor de late talkshow als vervanging van Eva Jinek (naar RTL) naar duo’s die afwisselend zouden presenteren. Wekenlang werden diverse gesprekken gevoerd met tal van kandidaten.

Willemijn Veenhoven is vooral bekend van het radioprogramma De Nieuws BV op NPO 1. De presentatrice zou sowieso overstappen naar de televisie. Bij BNNVARA gaat ze vanaf januari samen met Menno Bentveld het televisieprogramma Vroege Vogels presenteren. Erik Dijkstra was vorig jaar al de opvolger van Kees Driehuis bij Per Seconde Wijzer. 

Volledig scherm
Willemijn Veenhoven. © ANP
Volledig scherm
Erik Dijkstra. © Foto; Peter R. den Boef
Volledig scherm
Sophie Hilbrand © ANP
Volledig scherm
Charles Groenhuijsen © ANP

Luister ook naar de AD Media Podcast waarin onze verslaggevers Dennis Jansen en Gudo Tienhooven samen met Angela de Jong opvallende zaken in de mediawereld bespreken. Abonneer je nu via iTunes en Spotify