VVN geeft Enzo Knol op z'n donder: Bellen achter stuur is levensgevaarlijk

Veilig Verkeer Nederland is niet te spreken over Enzo Knol, die een boete heeft gekregen voor bellen achter het stuur. ,,Hij vindt het vast heel stoer om dingen te doen waarvan hij weet dat het niet mag. Maar het is levensgevaarlijk.”

Knol deelde vandaag een video op zijn YouTube-account waarin te zien is hoe hij betrapt wordt terwijl hij belt achter het stuur. De vlogger baalt er in eerste instantie van dat hij bekeurd wordt, maar begrijpt dat hij er niet onderuit kan komen. 

Veilig Verkeer Nederland liet van zich horen nadat de video online was gekomen. ,,Enzo moet zich bewust zijn van de impact die dit soort beelden hebben op zijn twee miljoen volgers”, legt woordvoerder Rob Stomphorst uit. ,,Hij vindt het vast heel stoer om dingen te doen waarvan hij weet dat het niet mag. Maar het is levensgevaarlijk. Dit gedrag kan grote consequenties hebben voor hem, maar ook vooral voor anderen.”

Geprezen

VVN heeft al eerder geageerd tegen BN’ers die de verkeersregels op het gebied van telefoongebruik aan hun laars lappen, zoals Kim Kötter en Andy van der Meyde.

Theatermaker Albert Verlinde werd vorig jaar juist geprezen, omdat hij in een interview met TrosKompas liet weten dat hij tijdens het rijden zijn smartphone in de kofferbak laat. Hij kan zich daardoor beter concentreren op het rijden.

Volledig scherm
Enzo Knol. © YouTube Enzo Knol