De Wëreldbänd
Volledig scherm
De Wëreldbänd © The Artist Cube Ir

Wëreldbänd volgt Plien & Bianca op als winnaar Johan Kaart Prijs

De Wëreldbänd (met Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft en Jon Bittman als leden) ontvangt de Johan Kaart Prijs van dit seizoen. De theaterformatie krijgt de prijs voor de voorstelling Släpstick.

De Johan Kaart Prijs werd vorig jaar gewonnen door actrices Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman. Daarvoor werden Alex Klaasen, Simone Kleinsma en Huub Stapel onderscheiden.

De Wëreldbänd staat volgens de jury 'garant voor een hoog amusementsniveau, muzikale wereldklasse, inventiviteit, vakmanschap, passie en ambitie, maar bovenal plezier. Samen zijn deze begaafde multi-instrumentalisten meer dan de som der delen en met de muzikale humoristische taal die zij spreken, maken zij de wereld tot hun podium.'

Met Släpstick treden de entertainers dit jaar ook op in Engeland en Duitsland en volgend jaar in Frankrijk, Italië en Denemarken.

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker John Lanting en impresario Jacques Senf. Johan Kaart (1897-1976) viel zijn leven lang op in blijspelen, kluchten en musicals. De Wëreldbänd ontvangt op 28 mei in Amsterdam een beeld van Kaart, vervaardigd door Pieter de Monchy.

Volledig scherm
© Gratis