Lil Dicky als getekende animatie van zichzelf in de video Earth.
Volledig scherm
Lil Dicky als getekende animatie van zichzelf in de video Earth.

Wereldsterren viraal met ‘Red-de-aarde’ muziekvideo

Een animatie-muziekvideo over het beschermen van milieu en klimaat op de Aarde, waarin grote artiesten zoals Justin Bieber (als baviaan), Ed Sheeran (koala) en Ariana Grande (zebra) als getekende dieren optreden en zingen, is in korte tijd uitgegroeid tot een flink succes op internet en social media.

In het nummer Earth (Aarde) van de Amerikaanse rapper-komiek Lil Dicky, treden daarnaast ook de artiesten Katy Perry (pony), Snoop Dogg (marihuana), Shawn Mendes (neushoorn), Miley Cyrus (olifant) komiek Kevin Hart (als Kanye West) en diverse anderen op. Ze roepen in hun getekende metamorfose fans en publiek op zich bewuster te zijn van het mileu, klimaatverandering en de beperkte houdbaarheid van onze planeet.

,,Wat begon als een soort grap, is uitgegroeid tot het belangrijkste dat ik ooit zal doen’’, zei Dicky, alias van David Burd, tegen Time.

Burd ‘ronselde’ het sterrenensemble samen met zijn manager Scooter Braun - die ook Bieber en Grande vertegenwoordigt - en producer Benny Blanco. ,,We hebben alle drie zo onze contacten en in een drietrapsaanval haalden we dertig artiesten bij elkaar’’, zegt Burd.

De zeven minuten durende video bij het nummer is een tekenfilm in de beste traditie van animatiefilms als Nemo, Rio, The Lion King en Madagascar, met dieren die de hoofdrol spelen, te midden van natuur en wereldwijd bekende symbolen als het Christusbeeld in Rio de Janeiro. 

Een deel van de opbrengst van het project gaat naar de Leonardo DiCaprio Foundation, de stichting van de filmster die zich inzet voor milieuvraagstukken. DiCaprio speelt ook een grappige rol aan het einde van de video, die na de lancering vrijdagochtend binnen een dag al bijna 10 miljoen views had op YouTube.

Vlnr: rapper-komiek Lil Dicky, Justin Bieber, Ariana grande en acteur Leonardo DiCaprio.
Volledig scherm
Vlnr: rapper-komiek Lil Dicky, Justin Bieber, Ariana grande en acteur Leonardo DiCaprio. © AP