Volledig scherm
PREMIUM
© Atsushi Nishijima/Netflix

When They See Us is een genadeloze aanklacht tegen vooringenomen politieonderzoek

recensieRecensent Ab Zagt over de nieuwe hitserie op Netflix: When They See Us. 

Ze werden bekend als de Central Park Five, vijf tieners van Afro-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse komaf, die in 1989 werden beschuldigd van de buitengewoon gewelddadige verkrachting van een jogster in het New Yorkse Central Park.

Over de aanloop, het politieonderzoek, de rechtszaak en de afloop gaat de indrukwekkende miniserie When They See Us die sinds kort op Netflix is te zien. De serie kan het beste worden samengevat als een genadeloze aanklacht tegen het vooringenomen politieonderzoek, dat rammelde aan alle kanten.

  1. Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
    PREMIUM

    Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers

    Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.