Volledig scherm
Black Eyed Peas-frontman Will.i.am zegt door een stewardess van zijn vlucht gehaald te zijn, omdat hij zwart is. Uiteindelijk moest hij zelfs uit het vliegtuig geëscorteerd worden door vijf politieagenten. Dat onthult de rapper op zijn Twitteraccount. © EPA

Will.i.am van vlucht gehaald door ‘racistische’ steward

Black Eyed Peas-frontman Will.i.am zegt door een stewardess van zijn vlucht gehaald te zijn, omdat hij zwart is. Uiteindelijk moest hij zelfs uit het vliegtuig geëscorteerd worden door vijf politieagenten. Dat onthult de rapper op zijn Twitteraccount.

De muzikant zat op een vlucht van Brisbane naar Sydney, toen de stewards passagiers vroegen om zich voor te bereiden op de landing en hun apparatuur weg te stoppen. Volgens Will.i.am hoorde hij de mededeling niet omdat hij zijn koptelefoon ophad. Daardoor bleef hij dus rustig wegtikken op zijn laptop. De stewardess zou daarna erg boos zijn geworden op de zanger, ook al probeerde die nog zijn laptop weg te stoppen. De piloot belde daarop naar het vliegveld om een politie-escorte te verzoeken klaar te staan.

Volgens Will.i.am. gaat het hierbij om racisme. ,,Ik wil niet geloven dat ze racistisch is. Maar ze was duidelijk alleen gefrustreerd als het ging om mensen met een kleurtje.” Hij spreekt de steward aan met de hashtag RacistFlightattendant, en tweette zelfs de naam en het nummer van het personeelslid.

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, waar de zanger mee vloog, heeft nog niet gereageerd.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’