Thomas herkent zich niet in de verhalen van Yasmine
Volledig scherm
Thomas herkent zich niet in de verhalen van Yasmine © Screenshot Temptation Island VIPS

Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

Temptation IslandEindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.

De ochtend voor het laatste kampvuur werden de koppels nog één laatste keer wakker naast hun ultieme Temptation tijdens de dreamdate. Maar waar het er bij Thomas en Daniëlle - alweer- heet aan toe was gegaan, verliep de nacht bij alle andere deelnemers rustig. Gespannen maakten zij zich op voor de hereniging met hun (ex)-partner.

Voor Liessinde en Orpheo duurde het Temptation-avontuur geen twaalf, maar slechts vier dagen. Dat omdat ze met spoed moesten worden ingevlogen toen bleek dat Channah en Quentin hun resort vanwege een zwangerschap vroegtijdig moesten verlaten. Tijdens die hereniging reageerde Orpheo redelijk gevoelloos op de tranen van zijn vriendin, die hem confronteerde met zijn ongepaste opmerkingen. Hij vond dat hij Liessinde al gewaarschuwd had voor zijn ‘mannenpraat’. En ondanks dat Liessinde vond dat Orpheo haar vertrouwen had beschadigd, verlieten ze wel hand in hand het kampvuur.

Verbazing

Thomas en Yasmine verlieten het laatste kampvuur minder gemoedelijk. Want terwijl Thomas dacht dat hij en Yasmine nog wel ‘maatjes’ konden blijven, moest Yasmine daar tot zijn verbazing niets van weten. En dat terwijl in zijn ogen Yasmine degene was die met haar zoen met verleider Stuwey een eind had gemaakt aan de relatie. ,,Voor dat moment heb ik helemaal niets fout gedaan”, aldus Thomas. Daar was Yasmine het echter absoluut niet mee eens. Zij begon alle schunnige, dronken opmerkingen van Thomas die ze bij eerdere kampvuren te horen had gekregen op te sommen. Maar daar herinnerde hij zich er geen één van.

Waar Thomas en Yasmine uiteindelijk met een stoel ertussen ongemakkelijk plaatsnamen in hetzelfde busje richting het vliegveld, barstte bij Damian en Shirley de bom compleet. In de aflevering van twee weken geleden kreeg Damian het beeld te zien dat ‘zijn vrouwtje’ aan Yolanthe vertelde dat ze een punt achter de relatie zette. Hij wilde dus graag antwoorden bij het laatste kampvuur. En die kreeg hij eigenlijk al toen hij aan verleider Joris mocht vragen of Shirley hem überhaupt gemist had. ,,Nee man. Sorry. Eigenlijk niet”. 

Quote

Ik heb een wedstrijd gespeeld die ik vooraf al verloren had

Damian
Bij Damian en Shirley verliep de hereniging niet gezellig
Volledig scherm
Bij Damian en Shirley verliep de hereniging niet gezellig © Screenshot Temptation Island VIPS

Een kalm gesprek zat er vervolgens niet meer in voor Shirley en Damian. Shirley gooide al haar opgekropte woedde over de hele relatie met Damian eruit, waarop Damian zijn conclusie trok. ,,Ik heb een wedstrijd gespeeld die ik vooraf al verloren had. Shirley heeft twee maanden geleden de handdoek al in de ring gegooid.” Terwijl Yolanthe en Kaj de gemoederen bij het kampvuur nog een beetje tot bedaren konden brengen, liep de ruzie tussen Damian en Shirley bij het busje naar het vliegveld helemaal tot het kookpunt op. Er moest een extra busje aan te pas komen om de twee zonder kleerscheuren te kunnen vervoeren.

Uiteindelijk was er maar één koppel dat het gedroomde einde van het verleidingsavontuur kreeg. En dat waren Fabrizio en Pommeline. Zij vielen elkaar huilend van geluk in de armen. Alle dronken acties en uitspraken waren onmiddellijk vergeven toen zij elkaar weer zagen, en Fabrizio maakte het moment nog romantischer door zijn Pommeline nóg een keer ten huwelijk te vragen. Maar de kijkers die wegzwijmelden bij de lieve beelden, komen volgende week alsnog van een koude kermis thuis. Want dan zal tijdens de terugblik blijken dat ook ‘Fabri’ en Pommeline niet samen oud zullen worden. 

Fabrizio en Pommeline waren dolgelukkig toen ze elkaar weer zagen
Volledig scherm
Fabrizio en Pommeline waren dolgelukkig toen ze elkaar weer zagen © Screenshot Temptation Island VIPS