YouTube-video rapper Josylvio tikt 21 miljoen views aan

Een videoclip van rapper Josylvio (26) uit Naarden is het best bekeken Nederlandse filmpje op YouTube van dit jaar. De video van Catch Up, geüpload in februari, is inmiddels ruim 21 miljoen keer bekeken. Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, zoals Josylvio in het echt heet, versloeg daarmee Kinderen voor Kinderen. Het koor maakte voor de Koningsspelen het lied Fitlala. De bijbehorende video is sinds maart ruim 18 miljoen keer bekeken.

YouTube heeft vandaag een jaaroverzicht gedeeld. Nederlandse hiphop domineert de ranglijst, net als bij streamingdienst Spotify. Het nummer Fan van Ronnie Flex en Famke Louise eindigde op de derde plek. De clip werd 15,5 miljoen keer bekeken. Een parodie erop, Fortnite Fan van Vogeljongen, was het best bekeken filmpje buiten de muziek. Het werd bijna 10 miljoen keer bekeken.

Verder zagen veel Nederlanders een filmpje uit safaripark Beekse Bergen, waar vijf Franse toeristen werden belaagd door jachtluipaarden nadat ze uit hun auto waren gestapt. Dat filmpje is meer dan 7 miljoen keer gezien.

Fijn dat je er bent

Andere veelbekeken filmpjes in Nederland waren het welkomstlied van De Luizenmoeder (,,Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent''), de auditie van zangeres Glennis Grace voor America's Got Talent en het afscheid van Humberto Tan bij RTL Late Night.

De best bekeken muziekvideo wereldwijd was Te Boté van een groep rappers uit Puerto Rico. Die clip is sinds april 1,5 miljard keer bekeken. Acht van de tien best bekeken muziekvideo's van dit jaar zijn in het Spaans.

Volledig scherm
© YouTube
  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.