Volledig scherm
Merol. © Peter de Jong Fotografie

Zangeres Merol wilde met ‘Geen Reet’ bijdrage leveren aan body positivity-beweging

Merel Baldé (Merol), bekend van Lekker met de meiden en Kerst met de fam, wilde met haar nummer Geen Reet een bijdrage leveren aan de body positivity-beweging. Dat vertelde zij vanavond bij De Wereld Draait Door. 

Baldé was te gast in het televisieprogramma om het te hebben over zangeres Lizzo, die een enorme doorbraak heeft gehad met nummers als Good as Hell en Juice. Met haar volle lichaam spoort Lizzo mensen aan om van zichzelf te houden en tevreden te zijn met hun uiterlijk.

Ook Baldé wil iets bijdragen aan de body positivity-beweging: ,,Wat Lizzo heeft, die billen, dat is alles wat ik niet heb. Ik vond dat ook heel belangrijk, om een body positivity-nummer te maken. En dan de andere kant op, eigenlijk.” Ze kreeg namelijk veel reacties op de clips die ze maakte: ,,Dingen als, ze is een plank en waar is haar kont? En toen pas dacht ik: ‘oh, is dit een probleem?’ Ik had er zelf helemaal nooit zoveel moeite mee.”
Lizzo brengt volgens Baldé heel veel humor naar voren in haar muziek: ,,Ze heeft zoveel zelfspot en dat is volgens mij echt onderdeel van haar succes.”

Naast Baldé schoven ook self love-blogger Mayra Louise en presentatrice Simone Weimans schoven aan om het over de populaire zangeres te hebben. Mayra Louise ziet Lizzo als ‘een icoon op body positivity-gebied’. Voor Simone is Lizzo ‘meer dan een goede zangeres’. Ze vertelde: ,,Lizzo heeft lak aan alles en ze is heel erg trots op wie ze is en op wat ze uitstraalt. Ze is een soort storm met windkracht 10 die op je af komt wervelen. Ze zingt, ze rapt, ze danst, en inhoudelijk heeft ze ook nog echt een boodschap.”

  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’