Sylvie Meis met haar nieuwe lief Niclas Castello.
Volledig scherm
Sylvie Meis met haar nieuwe lief Niclas Castello. © BRUNO PRESS

Zwoele zomer Sylvie Meis ‘vooral hard werken’

Het zag er allemaal heerlijk uit, de foto's die Sylvie Meis onlangs vanaf de hagelwitte zandstranden van een luxe resort op de Malediven de wereld instuurde, maar het was ‘vooral hard werken’. ,,Sommige dagen heb ik niet eens kunnen lunchen.”

Dat was dan wel weer goed voor haar lijn, grapt ze in een interview met Grazia. Meis blikt daarin terug op haar eerste echte ‘influencer-vakantie’, een gesponsorde trip naar een eilandje in de Indische Oceaan. De villa waarin ze overnachtte kost normaal 7000 euro per nacht - Sylvie mocht daar een paar nachten gratis verblijven met haar make-upartiest, mits ze fanatiek over haar reis zou berichten op haar eigen social media-accounts én die van de reisorganisator. 

Ze kreeg een boekwerk mee van wat er van haar werd verwacht. ,,Per dag moest ik vier Instastories per account maken. Elke video moest ook weer vier verschillende ‘blokjes’ hebben – reken maar uit. Dat staat dan los van de vier verplicht geplaatste foto’s per dag, per account”, vertelt ze. Zo leek het op een gegeven moment bijna alsof ze een livestream had vanaf de Malediven. ,,Na een hele dag filmen en fotograferen komt het editen. Je bent bezig met de juiste filter, de juiste tekst, de juiste muziek. Ik ben een perfectionist, daar maak ik het mezelf ook niet makkelijk mee. En dan denkt iedereen dat ik een assistent heb. Hup, in de Dropbox en klaar. (lachend) Nee, ik zit het allemaal zelf te doen.”

In de wolken

Best pittig, vond ze. Tijd om te  relaxen was er nauwelijks en op sommige dagen had ze niet eens tijd voor lunch. Maar gelukkig voor de in Duitsland woonachtige Meis had ze vóór die trip eind juli nog echt vakantie aan de Franse zuidkust gevierd, waar ze nu overigens weer is. En van die vakantie doken foto’s op waarop te zien is dat ze het erg gezellig heeft met kunstenaar Niclas Castello. Veel wil ze niet kwijt over haar nieuwe geliefde, die ze begin juni ontmoette op de bruiloft van een vriendin. ,,Ik ben heel gelukkig. In de wolken, haha. I’m walking on sunshine. Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken.”