IJsland tijdens de repetities voor het Eurovisie Songfestival.
Volledig scherm
IJsland tijdens de repetities voor het Eurovisie Songfestival. © Brunopress

Na Polen ook coronabesmetting binnen IJslandse bubbel, Roemenië en Malta niet bij openingsceremonie

Na Polen is er ook binnen de IJslandse songfestivaldelegatie iemand positief getest op corona. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) vandaag bekendgemaakt. De groep Daði og Gagnamagnið kan daardoor zondag niet bij de openingsceremonie zijn.

 1. Songfestival nog steeds niet uitverkocht: ‘Dat krijg je als je selecteert op leeftijd en gewicht’
  Poll

  Songfesti­val nog steeds niet uitver­kocht: ‘Dat krijg je als je selecteert op leeftijd en gewicht’

  Het nieuws dat er nog steeds kaartjes beschikbaar zijn voor het Eurovisie Songfestival, maakt heel wat los onder de lezers van AD.nl. Het feit dat te zware mensen worden uitgesloten, evenals 70-plussers en dat er een uitgebreide testprocedure moet worden ondergaan, zijn volgens velen de redenen dat een massale spurt op tickets uitbleef. ‘Tja, dat krijg je als je gaat selecteren op leeftijd en gewicht’, zo schrijft één van hen op de Facebookpagina van deze site.
 2. Laura Pausini verklaart plotselinge afwezigheid: ‘Ik had een lage bloeddruk’

  Laura Pausini verklaart plotselin­ge afwezig­heid: ‘Ik had een lage bloeddruk’

  Het was gisteravond voor veel kijkers van de finale van het Eurovisie Songfestival een mysterie: wat was er met Laura Pausini aan de hand? De presentatrice liet het tijdens de puntentelling plotseling afweten, waarna aangekondigd werd dat ze ziek was. Pausini geeft vandaag opheldering: in een bericht op Instagram laat ze weten dat ze last had van haar bloeddruk en op advies van de artsen twintig minuten pauze moest nemen.