Zanger James Newman realiseert zich tijdens de puntentelling in Ahoy dat hij op nul punten blijft staan.
Volledig scherm
Zanger James Newman realiseert zich tijdens de puntentelling in Ahoy dat hij op nul punten blijft staan. © AP

Zero points voor ‘vernederd’ Groot-Brittannië: ‘Zelfs het coronavirus had meer punten gekregen’

Groot-Brittannië beleefde gisteravond, om het met Brits understatement te zeggen, een teleurstellend songfestival. Zanger James Newman eindigde als allerlaatste, met nul punten. Zowel de 39 vakjury’s als het publiek lieten zijn liedje Embers links liggen. ,,We zijn vernederd.”

 1. Zanger Måneskin wordt getest op drugs na ‘snuifgate’: ‘Hij ruimde gebroken glas op’
  update

  Zanger Måneskin wordt getest op drugs na ‘snuifgate’: ‘Hij ruimde gebroken glas op’

  De zanger van de Italiaanse band Måneskin wordt onderworpen aan een drugstest om de geruchten te ontkrachten dat hij gisteravond cocaïne zou hebben gebruikt bij het Eurovisie Songfestival. Op sociale media ontstond controverse rond de winnaar van het feest, omdat in een veelvuldig gedeeld fragment te zien was hoe Damiano David met zijn hoofd naar een tafel ging en een snuifbeweging maakte. Zelf ontkende hij het ten stelligste. Vanavond deed hij dat opnieuw in de Humberto, de talkshow van presentator Humberto Tan.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?