Karateka René Smaal weet bij zijn uitschakeling tijdens de 10K Clash in Londen dat zijn wedstrijdcarrière er op zit. Dat had hij aangekondigd, maar haalt toch emoties naar boven.
Volledig scherm
Karateka René Smaal weet bij zijn uitschakeling tijdens de 10K Clash in Londen dat zijn wedstrijdcarrière er op zit. Dat had hij aangekondigd, maar haalt toch emoties naar boven. © 10K Clash Londen

Afscheid vol emotie voor René, Anna fietst in het roze voor het goede doel

SPORTBYTESIn de rubriek Sportbytes houden we in de gaten wat bekende sporters uit het verspreidingsgebied van de Stentor meemaken én delen op sociale media.

Carlijn Achtereekte is zichtbaar blij met het mooie weer. Het is lente, en dat wordt door de schaatsster uit Lettele gevierd met een grote glimlach. En wie lacht er niet met zulk mooi weer?

Ondertussen in de Verenigde Staten...... De Nederlandse sprintselectie is op trainingskamp naar Amerika, waar de laatste details goed worden doorgenomen voor de start van het buitenseizoen. Hordeloopster Eefje Boons schier uit de startblokken!

Een dikke maand geleden deed hij nog mee aan het NK freestyle skiën in Oostenrijk, nu geniet Mark Tuitert van de zon op het strand. Nogal een verschilletje, maar de oud-Holtenaar geniet van beide momenten.

Europees kampioen windsurfen Kiran  Badloe geniet van wat vrije momenten in Turkije. Even werken aan mijn influencer-leven, lacht de uit Lelystad afkomstige sporter.

Beitske Visser kan niet wachten om terug te keren in de Formule 3-auto tijdens de W-Series. De hoogste klasse van de Formule-raceklasse voor vrouwen start in het eerste weekend van mei op Hockenheim in Duitsland en de Drontense coureur staat te trappelen om te beginnen.

Zo ziet emotie eruit nadat je je realiseert dat het wedstrijdvechten er echt op zit. De Apeldoornse karateka René Smaal kondigde zijn afscheid aan. De 10K Clash in Londen was zijn laatste toernooi. En dat kwam best even binnen bij hem. 

Soms is het doel hoger dan een wedstrijd winnen. De wielrensters van Boels Dolmans, de ploeg van de Zwolse Anna van der Breggen, reden de Amstel Gold Race in roze kleding en op een roze fiets. De rensters vroegen daarmee aandacht voor Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. Respect!