Ajax en Remko Pasveer maken grote indruk op buitenlandse media: ‘Nachtmerrie voor Dortmund’

Ajax imponeert in Europa met de galavoorstelling tegen Borussia Dortmund (4-0). De buitenlandse media duiken erboven op. 

 1. Forse boete Nelson Piquet, schoonvader van Max Verstappen, na opmerkingen over Lewis Hamilton

  Forse boete Nelson Piquet, schoonva­der van Max Verstappen, na opmerkin­gen over Lewis Hamilton

  De Braziliaanse oud-coureur Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, moet een boete van 5 miljoen Braziliaanse reaal betalen vanwege racistische en homofobe opmerkingen over Lewis Hamilton. Vier mensenrechtenorganisaties hadden de 70-jarige Piquet aangeklaagd. Een Braziliaanse rechtbank bepaalde dat de schoonvader van Max Verstappen een schadevergoeding van omgerekend bijna 900.000 euro moet betalen. Dat geld gaat naar fondsen die zich inzetten voor gelijkheid en inclusiviteit.
 2. Daley Blind lid van de club van 100: ‘De voorzet op Robin van Persie heeft mijn hele leven veranderd’
  PREMIUM

  Daley Blind lid van de club van 100: ‘De voorzet op Robin van Persie heeft mijn hele leven veranderd’

  Ronald Koeman omschreef het als het enige lichtpuntje dat hij zag bij Frankrijk - Nederland, Daley Blind die als invaller zijn 100ste interland speelde. Die mijlpaal brengt Blind in een rijtje met onder anderen Wesley Sneijder, Edwin van der Sar, Robin van Persie en Phillip Cocu. Welke van die 100 duels zet hij in zijn persoonlijke top-5? En aan welke interland wordt hij liefst nooit meer herinnerd?