Alpay Yuzgec.
Volledig scherm
Alpay Yuzgec. © Maarten Sprangh

Alpay Yuzgec verruilt Futsal Apeldoorn voor ZVV Ede en wil in beeld blijven voor Turkije

Keeper Alpay Yuzgec verlaat Futsal Apeldoorn en komt volgend seizoen uit voor eerstedivisionist ZVV Ede. Yuzgec kwam bij eredivisionist Futsal Apeldoorn niet aan spelen toe en wil bij Ede in beeld blijven voor Turkije.

In Apeldoorn stond Ennes van Maasbommel onder de lat. Yuzgec, die vorig jaar een paar keer op trainingsstage mocht met het nationale zaalvoetbaleftal van Turkije, hoopt in Ede op een basisplaats. ,,Daar ga ik wel voor. Het is gewoon verstandig om nu te verkassen. Ik moet speelminuten maken. Omdat ik dit seizoen niet aan spelen toekwam werd ik niet uitgenodigd voor het WK met Turkije. En daar wil ik weer verandering in brengen natuurlijk.”

Zaalvoetbalkeeper Alpay Yuzgec in actie namens Turkije.
Volledig scherm
Zaalvoetbalkeeper Alpay Yuzgec in actie namens Turkije. © eigen foto

Rugnummer

,,Ik heb het met veel mensen besproken. Ook met mijn goede vriend Ömer Dogan, een van de spelers van Columbia die vorige maand verongelukten, heb ik dit besproken. Hij zei ook dat ik de stap moest maken. En ik ga het gewoon doen.”

Yuzgec gaat bij ZVV Ede spelen met rugnummer 8, het nummer dat zijn goede vriend Ömer Dogan droeg bij zijn club Columbia. ,,Of met nummer 66", zegt de Apeldoorner. ,,Dat verwijst naar het nummer van de Turkse stad Yozgat waar hij vandaan komt en waar hij begraven ligt.”